Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων   Σύμβουλοι Επιχειρήσεων  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων 
Άρθρα - Νέα
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Username:
Password:
 Εγγραφή Νέου Χρήστη
 Υπενθύμιση ΚωδικούΚεντρικό Θέμα

Εισαγωγή

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι η παρουσίαση της βασικής διεργασίας του Budgeting και των επιμέρους βημάτων της με αναφορά σε αντίστοιχες ανά βήμα τεχνικές και εργαλεία.

Αποτελεί το πρώτο από τα πέντε άρθρα που θα αναρτηθούν στον ιστοχώρο της AQS και καλύπτουν τους παρακάτω τομείς του Budget:

Μέρος Α’. Η Βασική Διεργασία του Budgeting
Μέρος Β’. Φόρμες και Εργαλεία του Budgeting
Μέρος Γ’. Η ABC Analysis και η Αξιοποίησή της στο Budgeting
Μέρος Δ’. Συστήματα Επιχειρησιακής Πρόβλεψης
Μέρος Ε’. Η Αξιοποίηση του Budgeting ως “Εργαλείο Μείωσης Κόστους”

Περισσότερα...
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 15/02/2019  
Επιμέλεια: Μιχάλης Τσάκωνας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Εθνικά Προγράμματα ΕΣΠΑ και σε Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG.  
 
Η Ελληνική εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων AQS με την εμπειρία της σε Έργα εγκατάστασης ERP προσφέρει λύση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης ERP. To προτεινόμενο πληροφοριακό Σύστημα ERP οργανώνει, τυποποιεί, συνδέει και αυτοματοποιεί το σύνολο των διεργασιών μίας Επιχείρησης. Με την Εφαρμογή και χρήση του Συστήματος γίνεται συστηματική και αποτελεσματική Διαχείριση όλων των διεργασιών μιας Επιχείρησης που σχετίζονται με τους τομείς, Αγορών, Αποθήκης, Διανομών, Πωλήσεων, Οικονομικής Διαχείρισης, Ποιοτικού Ελέγχου και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο προτεινόμενο σύστημα υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης πληροφοριακού συστήματος Logistics, στόχος του οποίου είναι η βέλτιστη Διαχείριση Αποθεμάτων, έτσι ώστε να αριστοποιηθεί η Διαχείριση των Αγορών.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 12/02/2019  
Επιμέλεια: Δρ. Αθανάσιος Μπίκος, Διαθέτει μακρά εμπειρία στην εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων λογισμικού ERP, WMS και CRM.  
 
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 26/01/2018  
Επιμέλεια: Χρίστος Κόζιαρης - MBA, MSc, CRISC, COBIT IT Risk Management Consultant, Certified in Risk and Information Systems Control  
 
Είναι πολύ γνωστή η διαπίστωση ότι η βελτίωση της απόδοσης στην Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply Chain) αποτελεί την σημαντικότερη πρόκληση για την βελτίωση της κερδοφορίας ,την αύξηση των πωλήσεων και την αναβάθμιση του παρεχόμενου service στον πελάτη, για όλες τις επιχειρήσεις. Η εμπειρία όμως δείχνει ότι παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που πολλές επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιήσει στον τομέα αυτό εν τούτοις πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρέχουν πολύ χαμηλού επιπέδου service να διατηρούν παράλογα υψηλό κόστος αποθεμάτων, διακίνησης υλικών- προϊόντων και παροχής λοιπών υπηρεσιών με άλλα λόγια να διατηρούν πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας στη εφοδιαστική αλυσίδα και κακής ποιότητας service. Βεβαίως πολλοί είναι οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται αυτή η κατάσταση, είναι όμως αποδεδειγμένο ότι όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιωθούν και μάλιστα με εντυπωσιακούς ρυθμούς αν ακολουθήσουν τα βήματα που αναφέρουμε στο άρθρο.
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 07/09/2015  
 
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 12/10/2014  
Επιμέλεια: Thomas L. Tanel  
 
Περισσότερα...
Δημοσιεύθηκε: 17/09/2007  
Επιμέλεια: Thomas L. Tanel  
 
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων